Duizelig­heids­klachten

De oorzaak van duizeligheid kan heel divers zijn. Duizeligheid komt voor op alle leeftijden. Wanneer u duizeligheidsklachten heeft kunt u dit als erg bedreigend ervaren. Hierdoor kan een groot gevoel van onzekerheid ontstaan. De gevolgen voor sociale en maatschappelijke relaties voor zijn soms groot. Denk daarbij aan problemen in werksituaties, niet meer de straat op durven of angstig worden voor bijvoorbeeld drukke ruimtes.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij duizeligheidsklachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in duizeligheidsklachten. Onze gecertificeerde fysiotherapeut Anita Wessels is specialist in het fysiotherapeutische onderzoek en de behandeling van duizeligheidsklachten. Hierdoor stelt zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Duizeligheidsklachten kunnen voortkomen uit problemen in het evenwichtsorgaan, maar kunnen ook te maken hebben met balansproblemen door bijvoorbeeld beenklachten. Daarnaast kunnen spanningsklachten of ademhalingsklachten (hyperventilatie) duizeligheid veroorzaken.

Bij duizeligheid als gevolg van problemen met het evenwichtsorgaan kunt u denken aan BPPD (ook wel positieduizeligheid of draaiduizeligheid genoemd), maar ook een ontstekingen aan het evenwichtsorgaan zoals bij neuritis vestibularis.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek uw klachten volledig in kaart brengen. Op deze manier wordt beoordeelt of fysiotherapie voor u de aangewezen behandeling is, of dat er nog aanvullend onderzoek nodig is. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw duizeligheidsklachten.

Direct een afspraak maken

Als u duizeligheidsklachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet