Manuele therapie

Als u pijn heeft in uw gewrichten of als u merkt dat u uw gewrichten slechter kunt bewegen, kan manuele therapie voor u een uitkomst bieden. Manueel therapeuten zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Onze manueel therapeuten kunnen onder andere de volgende klachten behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn. Dit gaat vaak samen met een slecht beweegbare wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten. Deze kunnen ook uitstralen tot in uw armen.
  • Lage-rugklachten. Deze klachten kunnen soms uitstralen naar uw benen.
  • Hoge-rugklachten. Deze kunnen samengaan met pijn in uw ribben of borst.
  • Duizeligheid die optreedt als u uw nek beweegt.
  • Kaakklachten, die soms samengaan met nekklachten.
  • Heupklachten of artrose.

Naast pijn of een slechte beweeglijkheid van uw gewrichten, kan het ook voorkomen dat uw gewrichten teveel bewegingsvrijheid hebben. Dit kan leiden tot klachten, maar ook tot instabiliteit. 

Betere gewrichten en houding

Het doel van de manuele therapie is tweezijdig: aan de ene kant moeten uw gewrichten beter kunnen functioneren en aan de andere kant moeten uw houding en beweging worden verbeterd. Om dit te bereiken, passen onze manueel therapeuten enkele specifieke technieken toe op uw gewrichten.

Voorbeelden van deze technieken zijn: segmentaal bewegingsfunctieonderzoek van de wervelkolom, specifieke gewrichtsmobilisaties en ‘high-velocity-thrust’-technieken. Dit wordt ook wel manipuleren of kraken genoemd.

Therapeuten met veel kennis van gewrichten

Onze manueel therapeuten hebben uiteraard een een masteropleiding in manuele therapie. Daarnaast is onze praktijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Dit houdt onder andere in dat onze manueel therapeuten zich continu door bijscholing op de hoogte houden van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelmethoden.

Locatie Albertlaan

Albertlaan 16
8072 CJ Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet