Manuele therapie

Als u merkt dat u uw wervelkolom en gewrichten slechter kunt bewegen of hier pijn aan ervaart, dan kan manuele therapie voor u een uitkomst bieden.

Richard Hup en Henk Boterenbrood zijn onze manueel therapeuten en zij behandelen onder andere de volgende klachten:

Beter bewegen en minder pijn

Het doel van de manuele therapie is uw wervelkolom en uw gewrichten beter te laten bewegen en functioneren. Hierdoor zijn de effecten van manuele therapie vaak direct merkbaar: de pijn is minder en u beweegt soepeler.

Afhankelijk van uw klachten onderzoeken en beoordelen we eerst nauwkeurig hoe uw gewrichten in de wervelkolom (de wervels, het bekkengewricht/SI gewricht) en de gewrichten in benen en armen bewegen. Onze manueel therapeuten kijken namelijk verder dan uw specifieke klacht en boordelen ook de nabijgelegen gewrichten die samenhangen met uw klachten. Wanneer blijkt dat u een stijf of blokkerend gewricht heeft wordt, in overleg met u, door middel van specifieke gewrichtsmobilisaties en/of gewrichtsmanipulaties gezorgd dat het gewricht weer beter beweegt en functioneert.

Gediplomeerde en deskundige therapeuten

Onze manueel therapeuten hebben de hoogst mogelijke opleiding manuele therapie afgerond. Daarnaast is onze praktijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Dit houdt onder andere in dat onze manueel therapeuten zich continu door bijscholing op de hoogte houden van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelmethoden. Hierdoor bent u gegarandeerd van de beste zorg.

Onze manueel therapeuten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling manuele therapie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet