Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in het toepassen van medical tape. De medical tape wordt gebruikt bij de behandeling van bijvoorbeeld (sport)blessures, het verminderen van ontstekingen, houdingscorrecties, overbelastingklachten en zelfs bij het verminderen van hoofdpijnklachten. Het tapen is een goede aanvulling op de totale behandeling van de fysiotherapeut.

medical taping

Hoe werkt het?

Doordat de elastische tape op een speciale manier wordt aangebracht wordt de huid lokaal gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het klachtengebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de zenuwuiteinden die pijn registreren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. De tape stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. De tape wordt door de fysiotherapeut aangebracht en mag maximaal 5 dagen blijven zitten, ook tijdens het douchen of zwemmen.

Voordelen van medical taping

  • Directe vermindering van de druk
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer
  • Directe afname/verminderen van de pijn
  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Verbeteren van de spierfunctie bij spierblessures
  • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Behandelen van klachten door overbelasting

Gecertificeerde en deskundige therapeuten

Onze fysiotherapeuten hebben met extra scholing hun certificaat medical taping behaald en hebben jarenlange ervaring met het succesvol toepassen van de medical tape. Hierdoor hebben zij kennis van de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden (en contra- indicaties) van de medical tape. Op deze manier bent u gegarandeerd van de beste zorg.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling met medical tape kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet