Enkel-, voet- en onderbeen­klachten

Klachten aan de enkel, voet en onderbeen kunnen erg vervelend zijn. Zeker als het u hindert in uw dagelijkse activiteiten en/of tijdens het beoefenen van uw sport. De klachten kunnen zowel acuut ontstaan, meer geleidelijk als gevolg van overbelasting of als gevolg van arthrose/slijtage.

enkelklachten - voetklachten - onderbeenklachten

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij klachten aan enkel, voet en onderbeen

De therapeuten van Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van enkel-, voet- en onderbeenklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Acute blessures aan de enkel, voet en onderbeen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een verstuiking/verzwikking, een verkeerde beweging, sporten of een val. Vaak veroorzaakt dit dan een zwelling, kneuzing, spierletsel, gescheurde enkelbanden of een botbreuk in enkel, voet of onderbeen.

Een chronische blessure, ook wel overbelastingblessure genoemd, ontstaat door het voortdurend herhalen van een (vaak verkeerd uitgevoerde) beweging waardoor bepaalde spieren en pezen in het onderbeen en de voet overbelast raken. Dit kan ook gepaard gaan met een afwijkende stand van de voeten of een verkeerd looppatroon. Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld een hielspoor, scheenbeenvliesontsteking/shin splints of een achillespeesontsteking.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste klachten aan uw enkel, voet of onderbeen goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden de klachten aan uw enkel, voet of onderbeen volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten is. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van de klachten aan uw enkel, voet of onderbeen. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van het terugkeren van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke enkel-, voet- en onderbeenklachten:

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw enkel, voet of onderbeen kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet