Incontinentie

Incontinentie is verlies van urine of ontlasting. Beiden kunnen los van elkaar voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Er zijn heel veel factoren die kunnen leiden tot verlies van urine of ontlasting. De problemen kunnen een gevolg zijn van uitgebreide ziektebeelden maar kunnen ook veroorzaakt worden door een verkeerd aangeleerd aanspanningspatroon van de bekkenbodem. Soms is dit laatste het geval als gevolg van een andere aandoening. Incontinentie kan veroorzaakt worden doordat u een te slappe bekkenbodem heeft maar ook door een te gespannen bekkenbodem.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij incontinentie klachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie. Onze gecertificeerde bekkenbodemspecialist Anita Wessels heeft een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van bekkenbodemklachten. Hierdoor stelt zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

De volgende incontinentie klachten behandelen wij veel in onze praktijk:

  • Stressincontinentie (urineverlies bij druk verhogende momenten)
  • Urge-incontinentie (Urineverlies bij veel en/of sterke aandrang)
  • Incontinentie ontlasting

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Aan de hand van een intake en een onderzoek worden uw incontinentie klachten volledig in kaart gebracht worden. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw incontinentie klachten. De behandeling van uw klachten zal bestaan uit bekkenbodemfysiotherapie. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Direct een afspraak maken

Als u incontinentie klachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw verloskundige of huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet