Sportblessure

Een sportblessure wordt gezien als een blessure van het houdings- en bewegingsapparaat die tijdens en/of door sportbeoefening is ontstaan. Hierdoor kunt u als sporter niet meer (optimaal) uw sport beoefenen. Sportblessures kunnen variëren in locatie, type en ernst.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij sportblessures

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is gespecialiseerd in sportfysiotherapie, sportrevalidatie en hersteltraining bij sportblessures. Hierdoor kunnen we uw sportblessure snel en effectief behandelen. Centraal staat dat u zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde manier, uw sport weer kunt hervatten.

Oorzaak

Sportblessures kunnen ontstaan door onjuiste trainingsmethoden, slechte voorbereiding of warming up, onvoldoende conditie, slecht materiaal of verkeerd schoeisel.
Acute blessures worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een val, klap, botsing, verkeerd neerkomen of een verkeerde beweging. Vaak ontstaat dan een zwelling, kneuzing, scheuring, verstuiking/verzwikking of botbreuk.
Een chronische blessure, ook wel overbelastingblessure genoemd, ontstaat door het voortdurend herhalen van een (vaak verkeerd uitgevoerde) beweging waardoor bepaalde spieren, pezen en gewrichten overbelast raken.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste sportblessures prima te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek wordt uw sportblessure volledig in kaart gebracht. Indien nodig kan in onze praktijk nog een aanvullend echografisch onderzoek plaatsvinden. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw sportblessure is. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke sportblessure. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw sportblessure. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.
Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben onze therapeuten een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van sportblessures. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke sportblessure: 

Direct een afspraak maken

Als u een sportblessure heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet