Knieklachten

Pijn in de knie zijn veel voorkomende klachten. Knieklachten komen namelijk bij iedereen voor, ongeacht leeftijd of sport. Pijn aan de knie kan ontstaan als gevolg van sporten, een verkeerde beweging, overbelasting, een val of ongeluk, maar ook door het uitvoeren van bijvoorbeeld zwaar werk of als gevolg van het ouder worden (artrose/slijtage).

Knieklachten

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij knieklachten

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van knieklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

De knieklachten kunnen acuut ontstaan of zich ontwikkelen over een langdurige periode. Er kan een blessure ontstaan aan de gewrichtsbanden (bijvoorbeeld voorste kruisband of binnenband) kniepezen (bijvoorbeeld jumpers knee), spieren, meniscus, slijmbeurs en het kraakbeen.
Knieklachten gaat vaak gepaard met één of meerdere van de volgende symptomen:

  • Pijn aan de binnenkant, buitenkant, bovenkant of onderkant van de knie
  • Pijn onder de knieschijf of in de knieholte
  • Belasting- en inspanning afhankelijke klachten: De pijn verergert vaak tijdens of na periodes van lopen, traplopen, knielen of sporten
  • Vocht in de knie (dikke of opgezwollen knie)
  • Stijve knie na belasten
  • Startstijfheid/ochtendstijfheid
  • Bewegen is pijnlijk, denk aan het buigen of strekken van de knie
  • Instabiel gevoel in de knie
  • Gevoel van op slot schieten van de knie

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Veel knieklachten zijn gelukkig goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw knieklachten volledig in kaart gebracht. Indien nodig kan in onze praktijk nog een aanvullend echografisch onderzoek van de knie plaatsvinden Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw knieklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke knieklachten:

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw knie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet