Spierblessure

Spierblessures zijn veel voorkomende klachten. Spierblessures komen namelijk bij iedereen voor, ongeacht leeftijd of sport. Een spierblessure kan erg vervelend zijn. Zeker als het u belemmerd in uw dagelijkse activiteiten en in het uitoefenen van uw sport. Spierblessures ontstaan vaak als gevolg van sportactiviteiten of als gevolg van overbelasting of een verkeerde beweging. Spierblessures kunnen variëren in locatie, type en ernst.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij spierblessures

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben onze fysiotherapeuten een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van spierblessures. Hierdoor stellen ze sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Een spierblessure tijdens het sporten ontstaat vaak acuut tijdens een snelle, krachtige beweging. Ook kan een spierblessure bij het sporten geleidelijk aan ontstaan. Dit is vaan het gevolg van onjuiste trainingsmethoden, slechte voorbereiding of warming up, onvoldoende lenigheid van de spier, onvoldoende conditie, slecht materiaal of verkeerd schoeisel. De meeste spierblessures die ontstaan tijdens het sporten zijn blessures aan kuit, bovenbeen, lies, hamstring, scheenbeen, schouder en lage rug.

Een spierblessure als gevolg van overbelasting ontstaat wanneer u over een langere periode gewrichten, spieren of pezen herhaaldelijk op een verkeerde manier belast. Denk hierbij aan zwaar tillen, huishoudelijke werkzaamheden of een verkeerde houding. Hierdoor ontstaan veel spierklachten in de lage rug, nek en schouders.
De meest voorkomende spierklachten en spierblessures zijn:

  • Verhoogde spierspanning (als gevolg van overbelasting of stress/spanning)
  • Spierkramp
  • Een spierverrekking
  • Een spierscheuring
  • Een peesruptuur (scheuring)

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste spierblessures goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek wordt uw spierblessure volledig in kaart gebracht. Indien nodig kan in onze praktijk nog een aanvullend echografisch onderzoek plaatsvinden. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw spierblessure is. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw spierblessure. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van het terugkeren van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke spierblessure:

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw spieren kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet