Adem­­halings­­klachten

Dysfuntioneel ademen

De meeste voorkomende ademhalingsklachten die wij in de praktijk zien vallen onder ‘disfunctioneel ademen’. Onder deze groep vallen veel ademhalingsklachten welke allemaal veroorzaakt worden doordat u verkeerd ademt. Veel voorkomende symptomen hierbij zijn een onregelmatige ademhaling, veel zuchten, gapen en een hoge ademhaling (borstkasademhaling). Lees verder

Hyperventilatie

Ook hyperventilatie is een vorm van verkeerd ademen. Wanneer u hyperventilatie heeft ademt u krachtiger of sneller dan waar het lichaam behoefte aan heeft. Er wordt meer CO2 uitgeademd dan dat het lichaam produceert op dat moment. Niet in alle gevallen gaat hyperventilatie gepaard met een CO2 daling. Het kan ook zijn dat er bij u sprake is van een angst- of stressreactie. Vooral dit laatste blijkt vaak een oorzaak van de klachten die iemand heeft. Lees verder

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij ademhalingsklachten en hyperventilatie

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in ademhalingstherapie en ontspanningstherapie. Onze gecertificeerde therapeut Anita Wessels heeft een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van ademhalingsklachten en hyperventilatie klachten. Hierdoor stelt zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek wordt uw hyperventilatie en ademhalingsklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten is. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke hyperventilatie en ademhalingsklachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw hyperventilatie en ademhalingsklachten:

Direct een afspraak maken

Als u een sportblessure heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet