Nek- en hoofdpijn­klachten

Pijn in de nek en hoofdpijn die afkomstig is vanuit de nek zijn een van de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De klachten kunnen u flink hinderen in uw dagelijkse activiteiten, sporten en uw nachtrust.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij nek- en hoofpijnklachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van nek- en hoofdpijnklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Nekklachten

De pijn in uw nek is vaak afkomstig vanuit de wervelkolom, de spieren, de gewrichtsbanden of een beknelde zenuw.
Nekklachten kunnen ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het draaien van de nek, tijdens tillen of een na een ongeval. Nekklachten kunnen ook geleidelijk aan ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, een verkeerde manier van bewegen, stress/spanning, of artrose/slijtage. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend, stijf, vermoeid of drukkend gevoel in de nek, terwijl de ander hevige nekklachten heeft. De pijn kan eventueel uitstralen naar de schouderbladen en/of de armen.

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood behandelen wij hoofdpijnklachten waarvan de oorzaak ligt in de nek.
Deze hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door nekwervels die niet goed bewegen, maar ook door een hoge spierspanning in de nekspieren. Hoofdpijnklachten vanuit de nek kan zich op meerdere manieren uiten: De een heeft het gevoel  dat er een strakke band om het hoofd zit en ervaart pijn bij de voorkant van het hoofd boven de ogen. Een ander voelt de pijn vanuit het achterhoofd doortrekkend naar het voorhoofd, terwijl de pijnklachten soms ook alleen aanwezig zijn aan de achterzijde van het hoofd. De hoofdpijn kan zowel aan beide kanten van het hoofd zitten, als eenzijdig van het hoofd aanwezig zijn .

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn veel nek- en hoofdpijnklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw nek en/of hoofdpijnklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke hoofdpijnklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke nek- en hoofdpijnklachten:

Direct een afspraak maken

Als u pijn in uw nek en/of hoofdpijn heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet