Echografie

U kunt in onze praktijk terecht voor een echografisch onderzoek. Hierdoor kunnen wij in het lichaam kijken waar de oorzaak van uw pijn zit. Wij kunnen een echo maken van uw schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie of enkel. Dit doen we vaak als aanvulling op een reguliere behandeling.

Voordelen van echografie

Het grote voordeel van echografie is dat we snel en eenvoudig afwijkingen en schade kunnen ontdekken aan bijvoorbeeld uw spieren, pezen, slijmbeurzen, kapsel of banden. We weten hierdoor precies de locatie en grootte van uw pijnklachten, zodat we daar onze behandeling specifiek op kunnen afstemmen. Het resultaat is dat u hierdoor sneller van uw klachten kunt afkomen.

Met een echo het lichaam in beeld brengen

Met echografie brengen wij spieren, pezen, het kapsel en de banden in beeld. We gaan dan met een echokop met gel over het lichaamsdeel waar u pijnklachten heeft. De echokop zendt onhoorbare geluidsgolven uw lichaam in (dit heet MusculoSkeletal Ultrasound).

De echokop vangt deze geluidsgolven ook weer op en stuurt deze naar de computer. Met behulp van speciale software worden de geluidsgolven vervolgens omgezet in beeld. Dit beeld kunnen we ten slotte projecteren op een scherm. Op dit scherm zien we vaak heel duidelijk waar een afwijking of schade zit.

U voelt niets van deze echo en het is niet schadelijk voor uw lichaam. U kunt bij ons snel terecht voor een echo. Deze echo is echter niet hetzelfde als een echo die bijvoorbeeld in een ziekenhuis gemaakt wordt bij zwangerschap. Wij richten ons namelijk specifiek op het bewegingsapparaat van de mens.

Zonder verwijzing

U kunt zonder verwijzing een afspraak maken voor een echografisch onderzoek. Dit onderzoek valt onder een consult fysiotherapie.

Locatie Albertlaan

Albertlaan 16
8072 CJ Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet