Psycho­somatische fysio­therapie

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie. Psychosomatische fysiotherapie biedt mogelijk een uitkomst als u lichamelijke klachten heeft die te maken hebben met spanning en stress. Ook wanneer er voor uw klachten geen duidelijke medische diagnose is te geven kunnen we u psychosomatische fysiotherapie aanbevelen.

Psychosomatische fysiotherapie

Klachten door psychische of lichamelijke overbelasting

Veel klachten worden veroorzaakt door psychische overbelasting. Als u lichamelijke signalen te lang negeert, kunnen bijvoorbeeld de volgende klachten bij u ontstaan:

 • U bent vaak vermoeid.
 • U heeft een verlaagde weerstand.
 • U voelt zich vaak duizelig.
 • U heeft regelmatig hoofdpijn.
 • U heeft pijn in uw spieren en gewrichten.
 • U voelt zich regelmatig benauwd.
 • U voelt een pijnlijke druk op uw borst.
 • U heeft hartkloppingen.
 • U heeft pijnklachten in uw maag en buik.
 • U bent snel prikkelbaar.
 • U kunt slecht slapen.

Voor deze klachten is het vaak moeilijk om een duidelijke medische diagnose te krijgen.

Steeds wisselende lichamelijke klachten

Wanneer u steeds wisselende lichamelijke klachten heeft zonder dat er een duidelijke medische oorzaak gevonden is kan het zijn dat u baat heeft bij psychosomatische fysiotherapie. Dan gaan we samen met u op zoek wat deze klachten voor u betekenen en op welke manier u met deze klachten om kan leren gaan.

Onbegrepen aanhoudende klachten

U kunt ook verwezen zijn voor psychosomatische fysiotherapie wanneer u klachten hebt die niet verklaard kunnen worden op basis van een duidelijke medische diagnose.

Evenwicht herstellen met therapie

Bij de bovenstaande psychosomatische klachten kan er een verstoord evenwicht zijn tussen spanning en ontspanning  en tussen belasting en belastbaarheid. Tijdens de psychosomatische fysiotherapie krijgt u inzicht in de oorzaak van uw klachten en begeleidt onze gespecialiseerde fysiotherapeut u met het herstellen van dit evenwicht. Afhankelijk van uw specifieke klachten kan het accent van de therapie liggen op het leren voelen van spierspanning in het lichaam, het bewust worden van lichamelijke signalen, of op het vergroten van uw belasting door oefentherapie. Hierdoor wordt door de psychosomatische fysiotherapie uw belastbaarheid vergroot en voelt u zicht gezonder.

Gecertificeerde en deskundige therapeuten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is Anita Wessels onze gecertificeerde fysiotherapeut voor psychosomatische fysiotherapie. Zij heeft een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van psychosomatische klachten. Hierdoor stelt ze sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling psychosomatische fysiotherapie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw of huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet