Reumatische klachten

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De meeste vormen van reuma gaan gepaard met pijnklachten, stijfheid en vermoeidheid. Hierdoor kunt u minder goed bewegen en ontstaan er problemen in uw dagelijks functioneren. In grote lijnen kunnen de verschillende vormen van reuma worden ingedeeld in drie categorieën: ontstekingsreuma (bijvoorbeeld reumatoide arthritis en Bechterew), artrose (slijtage vaak in meerdere gewrichten) en weke delen reuma (fibromyalgie).

Verloop van de klachten

De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch. Met een goede behandeling kunnen uw klachten verminderen en kan de aandoening tot rust komen. Wel zullen goede en slechte periodes elkaar afwisselen.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

De behandeling bij ons richt zich op het opheffen of verminderen van de beperkingen in de dagelijkse activiteiten. Om dat mogelijk te maken richten wij ons op het soepel maken en houden van uw gewrichten en spieren, het vergroten van uw spierkracht en het verbeteren van de conditie. Hierbij wordt rekening gehouden met wat uw lichaam aan kan. Ook helpen we u bij het geven van inzicht in wat uw lichaam aan kan, hoe u uw grenzen kunt herkennen en hoe u daarmee om kunt gaan.

Direct een afspraak maken

Als u last heeft van bovenstaande klachten kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet