Elleboog- en polsklachten

Klachten aan de elleboog en pols zijn vaak het gevolg van overbelasting, een trauma of ongeval of het gevolg van ouderdom (artrose/slijtage). De klachten kunnen u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten, sporten en uw nachtrust.

De therapeuten van Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van elleboog- en polsklachten. Hierdoor stellen ze sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

elleboog- en polsklachten

Oorzaak

Elleboogklachten en polsklachten als gevolg van overbelasting ontstaan meestal door zwaar tillen en kracht zetten of door het continue herhalen van dezelfde beweging. Vaak ontstaan hierdoor peesontstekingen of slijmbeursontstekingen. Denk hierbij aan een tennisarm/tenniselleboog, golferarm/golferselleboog of een triggerfinger.

Door een trauma of ongeval kan een gebroken elleboog of een gebroken pols ontstaan en/of schade aan de gewrichtsbanden of zenuwen. Dit kan leiden tot gips of een operatie. Naast de pijn in het breukgebied is er na een gipsperiode of na een operatie vaak sprake van een bewegingsbeperking in de elleboog of pols. U kunt hierdoor minder goed uw elleboog of pols bewegen. Wanneer uw breuk is hersteld is het belangrijk dat u zo snel mogelijk start met fysiotherapie. Dit met als doel het zo snel mogelijk beter laten bewegen van uw elleboog of pols zodat u in de toekomst zo min mogelijk klachten overhoud in uw dagelijkse activiteiten.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste elleboog- en polsklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw elleboogklachten of polsklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw elleboogklachten of polsklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke elleboog- of polsklachten:

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw elleboog of pols kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet