Hooikoorts

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood maakt succesvol gebruik van medical tape om uw hooikoortsklachten te verminderen. Bij medical taping wordt tape met een specifieke techniek op de juiste plekken van de huid op de rug aangebracht. Hierdoor kan er reflectoir, via het zenuwstelsel, het longgebied en de hulpademhalingsspieren worden beïnvloed. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen. Het voordeel van medical taping is ook dat gedurende meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaatsvindt.

Wanneer tapen bij hooikoorts

De tijd van het jaar dat u last van hooikoorts heeft verschilt per persoon. Sommige mensen ervaren al klachten in februari en maart, terwijl de meesten later in het seizoen klachten krijgen. Wij raden u aan om een afspraak te maken om te tapen op het moment dat u de eerste hooikoortsklachten krijgt.

Hoe vaak tapen bij hooikoorts

Na het aanbrengen van de medical tape blijft deze een aantal dagen tot een week zitten. In de meeste gevallen merkt u na 1 à 2 x tapen al direct een duidelijke afname van uw klachten. Het aanbrengen van de tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. De medical tape geneest u niet van uw hooikoorts, maar kan zorgen voor symptoombestrijding van uw klachten. Bij chronische klachten kan tapen gedurende meerdere periodes een optie zijn.

Gespecialiseerde en deskundige therapeuten

Anita Wessels en Anna Haase zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten die u deskundig kunnen adviseren en behandelen bij uw hooikoortsklachten.

Direct een afspraak maken

Heeft u hooikoortsklachten en wilt u de werking van medical tape ervaren? U kunt direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet