Rugklachten

Lage rugpijn is een van de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. 60 tot 90% van de bevolking krijgt ooit te maken met rugklachten. De klachten kunnen u flink hinderen in uw dagelijkse activiteiten, sporten en uw nachtrust. De pijn is vaak afkomstig vanuit de wervelkolom, de spieren, de gewrichtsbanden of een beknelde zenuw.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij rugklachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van rugklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Pijn in uw onderrug kan ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het tillen, bukken, het maken van een verkeerde beweging of een ongeval. Rugklachten kunnen ook geleidelijk ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, een verkeerde manier van bewegen, stress/spanning of als gevolg van artrose/slijtage. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend, stijf, vermoeid of drukkend gevoel in de rug, terwijl de ander hevige rugpijn heeft. Pijn in de lage rug kan eventueel uitstralen naar de bilregio, naar de liezen en/of naar de benen. Pijn in het midden van de rug kan eventueel doortrekken naar de ribben, naar het borstbeen en dit kan van invloed zijn op de ademhaling.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste rugklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw rugklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw rugklachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke rugklachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw rugklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw rugklachten:

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw rug kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet