Schouder­therapie

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is gespecialiseerd in schoudertherapie. Onder schoudertherapie verstaan we het fysiotherapeutisch onderzoek en de behandeling voor schouderklachten door een van onze gecertificeerde schouderfysiotherapeut.

Schoudernetwerk

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is aangesloten bij het schoudernetwerk. Dit is een netwerk van orthopedisch chirurgen die werkzaam zijn in het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten. Door deze samenwerking hebben we korte lijnen met de orthopedisch chirurgen.

Om lid te zijn van het schoudernetwerk moeten er diverse cursussen gevolgd worden om een goed inzicht te krijgen in allerlei vormen van schouderklachten en het onderzoek en behandeling ervan. Dit houdt onder andere in dat onze gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten zich continu door bijscholing op de hoogte houden van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelmethoden.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste schouderklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid schouderonderzoek worden uw schouderklachten volledig in kaart gebracht worden. Het schoudergewricht is namelijk een uiterst complex gewricht. Indien nodig kan in onze praktijk nog een aanvullend echografisch onderzoek van de schouder plaatsvinden. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw schouderklachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw schouderklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van het terugkeren van de schouderklachten.

Gecertificeerde en deskundige schoudertherapeuten

Richard Hup en Henk Boterenbrood zijn onze gecertificeerde schoudertherapeuten. Door de continue bijscholing hebben zij up to date kennis, inzicht en vaardigheden omtrent het onderzoek en de behandeling van patiënten met schouderpijn. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling schoudertherapie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet