Heup-, lies- en bovenbeen­klachten

Klachten aan de heup, lies en bovenbeen komen zowel voor bij ouderen als bij jongeren en veelal bij sporters. Deze klachten kunnen ontstaan door een verkeerde beweging, overbelasting, sporten of als gevolg van artrose/slijtage. De klachten kunnen u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten, sporten en uw nachtrust.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij klachten aan heup, lies en bovenbeen

De therapeuten van Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van heup-, lies-, en bovenbeenklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Heupklachten manifesteren zich vaak als pijnklachten in de lies, eventueel uitstralend naar het bovenbeen en de knie. Bij ouderen kan dit het gevolg zijn van artrose/slijtage. Bij jongeren en sporters ligt de oorzaak van heupklachten vaak in andere dieper gelegen structuren in het gewricht.
Heupklachten kunnen zich ook manifesteren aan de buitenzijde van de heup. Dit kan mogelijk het gevolg zijn van een slijmbeursontsteking of uitstralingspijn vanuit de lage rug.

Klachten in de lies en het bovenbeen kunnen vele oorzaken hebben. Denk hierbij aan spierblessures als gevolg van sporten, het maken van een verkeerde beweging en overbelasting. De klachten kunnen ook hun oorsprong hebben vanuit de lage rug of vanuit de buikwand.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste klachten aan uw heup, lies of bovenbeen goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw heup-, lies-, en/of bovenbeenklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten zijn. Na de diagnose krijgt uw uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we u hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een gericht behandelplan worden opgesteld bij uw specifieke klachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw klachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke heup, lies- of bovenbeenklachten: 

Direct een afspraak maken

Als u klachten heeft aan uw heup, lies of bovenbeen kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet