Revalidatie na nieuwe heup of knie

Per jaar krijgen in Nederland 25.000 mensen een nieuwe heup en 18.000 mensen een nieuwe knie. Meestal kiest u voor zo'n operatie vanwege slijtage van het kraakbeen (artrose).

Een Totale Heup Prothese (THP) of Totale Knie Prothese (TKP) is een vervanging van uw eigen gewricht. Bij een Totale Heup Prothese (THP) of Totale Knie Prothese (TKP) is het belangrijk om de juiste begeleiding te krijgen.

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn we gespecialiseerd in het succesvol begeleiden en het samen met u doorlopen van uw revalidatietraject na een nieuwe heup of nieuwe knie.

Revalideren onder professionele begeleiding

Het advies is daarom om na ontslag uit het ziekenhuis te revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiënten na een totale heup- of knieoperatie. Aan de hand van een intake en in overleg met uw orthopedisch chirurg stellen wij een behandelplan op dat is afgestemd op uw situatie.

Onderzoek wijst uit dat het goed is om intensief en vlot na een heup- of knieoperatie te starten met oefeningen. Het doel van de revalidatie en de oefeningen is om ervoor te zorgen dat u weer optimaal kunt functioneren in uw dagelijks leven.

De therapie zal aanvankelijk plaatsvinden bij u thuis, waarbij de aandacht op dat moment met name gericht is op zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk hierbij aan looptraining met krukken/rollator, traplopen, in en uit bed komen et cetera. Het vervolg van het revalidatietraject zal plaatsvinden in een van onze praktijklocaties en/of onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten in de sportschool.

Het vervolg van uw revalidatie bestaat uit een oefenprogramma gericht op onder andere:

  • Stabiliteit- en coördinatietraining
  • Spierversterkende oefeningen
  • Mobiliteitsverbetering van het gewricht
  • Looptraining
  • Voorbereiden op eventuele sportsituaties

Gespecialiseerde en deskundige therapeuten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben we een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het succesvol begeleiden en het samen met u doorlopen van uw revalidatietraject na een nieuwe heup of nieuwe knie. Hierdoor bent u gegarandeerd van de beste zorg na uw operatie.

Direct een afspraak maken

Voor revalidatie na een nieuwe heup of nieuwe knie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Vaak krijgt u na uw operatie een verwijzing mee van uw medisch specialist in het ziekenhuis. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet