Revalidatie na operatie

Bent u geopereerd aan uw knie, schouder, rug, heup, enkel, of aan uw armen of benen? Dan zult u daarna waarschijnlijk moeten revalideren. Een operatie heeft grote invloed op het functioneren van uw lichaam.
Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn we gespecialiseerd in het succesvol begeleiden en het samen met u doorlopen van uw revalidatietraject na een operatie.

Revalideren onder professionele begeleiding

Aan de hand van een intake, revalidatie protocollen en in overleg met uw orthopedisch chirurg stellen wij in overleg met u een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw situatie en uw specifieke klacht.
Onderzoek wijst uit dat het in het algemeen goed is om na een operatie intensief en vlot te starten met oefeningen en therapie. Het doel van de revalidatie en de oefeningen is om ervoor te zorgen dat u weer optimaal kunt functioneren in uw dagelijks leven.
Indien nodig kan de therapie aanvankelijk plaatsvinden bij u thuis, waarbij de aandacht op dat moment met name gericht is op zelfredzaamheid in de thuissituatie. Indien dit niet nodig is zal zo snel mogelijk na de operatie het revalidatietraject starten in een van onze praktijklocaties en/of onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten in de sportschool.

Het vervolg van uw behandeling en revalidatie bestaat uit een gericht en persoonlijk oefenprogramma voor uw specifieke klachten. Dit programma richt zich op onder andere:

  • Zelfraadzaamheid in het dagelijks functioneren
  • Stabiliteit- en coördinatietraining
  • Spierversterkende oefeningen
  • Mobiliteitsverbetering van het gewricht
  • Conditieverbetering
  • Voorbereiden op eventuele sportsituaties

Gedurende de revalidatie zullen we continue in de gaten houden hoe belastbaar het operatiegebied is. Hierop zullen wij de behandeling aanpassen. Op deze manier zijn alle voorwaarden aanwezig dat u zo snel en optimaal mogelijk hersteld.

Revalideren voor de operatie

Uit onderzoek blijkt: hoe fitter u het ziekenhuis in gaat voor een operatie, hoe beter u eruit komt. Afhankelijk van de operatie kan het zijn dat al voor de operatie gestart wordt met het opbouwen van de algehele conditie en spierversterkende oefeningen zodat na de operatie uw herstel sneller en soepeler verloopt.

Gespecialiseerde en deskundige therapeuten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben we een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het succesvol begeleiden en het samen met u doorlopen van uw revalidatietraject in de vorm van medische fitness. Al onze fysiotherapeuten hebben elk hun eigen specialisme zodat u altijd de beste zorg krijgt na uw operatie.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling na een operatie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Vaak krijgt u na uw operatie een verwijzing mee van uw medisch specialist uit het ziekenhuis. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet