Ont­spannings­therapie

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is gespecialiseerd in ontspanningstherapie. Door ontspanningsoefeningen leert u zich bewust te worden van de spanning in uw lichaam. In verschillende situaties leert u uw lichaam beter te ontspannen. Daarnaast wordt er gewerkt aan meer balans tussen spanning en ontspanning in uw lichaam. 

ontspanningstherapie

Gespannen voelen

Gespannen voelen is een normale reactie van het lichaam in een bepaalde situatie waarin u een prestatie wil leveren. Maar te veel of te langdurige spanning is soms verlammend.

Het gevoel van voortdurend onder spanning staan zonder een duidelijk aanleiding kan leiden tot allerlei spanningsklachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, hoofdpijn, wisselende spierpijnen, slecht slapen, onrustig zijn en hartkloppingen. Het gevoel hebben dat u altijd nog iets moet doen en niet kunnen ontspannen en uitrusten zijn ook symptomen van spanningsklachten. Wanneer u een burn-out heeft of overspannen bent kan ontspanningstherapie ook  een goede aanvulling in uw herstel zijn.

Voor het bewust worden van de spanning in uw lichaam en het leren ontspannen wordt gebruik gemaakt van verschillende ontspanningstechnieken. Enkele voorbeelden  zijn de methode van Dixhoorn, Simple Relaxation volgens Laura Mitchell, methode Jacobson en aandachtsoefeningen. Altijd zal de therapie afgestemd zijn op uw specifieke klachten, uw dagelijkse activiteiten en uw persoonlijke omstandigheden. Maar ook zeker passend bij uw overtuiging en principes.

Ontspanningstherapie kan daarnaast een goede aanvulling zijn op behandelingen bij een psycholoog of andere hulpverleners. In dat geval sluit de therapie aan bij de oefeningen die u van hun gekregen hebt.

Gespannen houding

Ontspanningstherapie kan ook een onderdeel zijn van algemene fysiotherapie. Bijvoorbeeld wanneer uw spanningsklachten te maken hebben met een verkeerde (werk)houding.

Gecertificeerde en deskundige therapeuten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is Anita Wessels onze gecertificeerde fysiotherapeut voor ontspanningstherapie. Zij heeft een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van spanningsklachten. Hierdoor stelt ze sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Direct een afspraak maken

Voor een behandeling ontspanningstherapie kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw of huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet