Schouder­klachten

Het schoudergewricht is een complex gewricht. De structuren in het schoudergewricht laten toe dat we onze armen in allerlei richtingen kunnen bewegen. Schouderpijn is zeer vervelend en kan u beperken in uw dagelijks activiteiten, sporten en uw nachtrust.

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij schouderklachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in schoudertherapie. Schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben. Gezien de complexheid van het gewricht is het van belang de juiste diagnose te stellen. Onze gecertificeerde schoudertherapeuten Richard Hup en Henk Boterenbrood zijn specialist in het onderzoeken en behandelen van uw schouderklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Oorzaak

Schouderklachten die wij veel behandelen in onze praktijk zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Schouderpijn bij het heffen van de schouder en het liggen op schouder (vaak als gevolg van een peesontsteking, schade aan de pees of een slijmbeursontsteking)
  • Schouderpijn na een val of een ongeluk
  • Schouderrevalidatie na een operatie
  • Vastzittende schouder (frozen shoulder als gevolg van een kapselontsteking)
  • Instabiliteitsklachten (klachten waarbij de schouder uit de kom gaat of de neiging heeft om uit de kom te gaan)
  • Pijnklachten in de schouder als gevolg van slijtage van het schoudergewricht

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Gelukkig zijn de meeste schouderklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid schouderonderzoek worden uw schouderklachten volledig in kaart gebracht worden. Indien nodig kan in onze praktijk nog een aanvullend echografisch onderzoek van de schouder plaatsvinden. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw schouderklachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke schouderklachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw schouderklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood hebben onze gecertificeerde schoudertherapeuten een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot schouderblessures. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Direct een afspraak maken

Als u schouderklachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet