Bekken­bodem­klachten

De bekkenbodem is de groep spieren die de onderkant van het bekken afsluit. Deze spieren kunt u (bewust) aanspannen en ontspannen. Bekkenbodemproblemen ontstaan wanneer de bekkenbodem niet meer goed werkt. Zoals bij verzakkings- en/of incontinentieklachten.

Bekkenbodemklachten komen vooral voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen er last van krijgen. De klachten hebben vaak grote gevolgen in het dagelijks leven. Veel mensen vinden het moeilijk om erover te praten.

bekkenbodemklachten

Fysiotherapie Hup & Boterenbrood is de specialist bij bekkenbodemklachten

Bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood zijn wij gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie. Onze gecertificeerde bekkenbodemspecialist Anita Wessels heeft een schat aan kennis en ervaring met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van bekkenklachten. Hierdoor stelt zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Een opsomming van klachten die wij veel behandelen met bekkenbodemfysiotherapie:

  • U verliest ongewild urine (incontinentie)
  • U verliest ongewild ontlasting
  • U kunt uw aandrang om te plassen of te ontlasten niet onderdrukken.
  • U kunt uw ontlasting moeilijk kwijt.
  • Uw blaas, baarmoeder of darmen zijn verzakt.
  • U ervaart functiestoornissen van de bekkenbodem als gevolg van een operatie. Bijvoorbeeld na gynaecologische of prostaatoperaties, of operaties bij een verzakking en darm- of blaasoperaties
  • U heeft pijnklachten in uw onderbuik, stuitje of bekkenbodem.
  • U heeft pijn bij geslachtsgemeenschap die samenhangt met de bekkenbodem.
  • U heeft klachten van het bekken tijdens uw zwangerschap.

Wat kan Fysiotherapie Hup & Boterenbrood voor u betekenen?

Aan de hand van een intake en een onderzoek worden uw bekkenbodemklachten volledig in kaart gebracht worden. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke bekkenbodemklachten. Dit met als doel een zo snel en optimaal mogelijk herstel van uw bekkenbodemklachten. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties

Onze volgende specialisaties kunnen worden ingezet voor uw specifieke bekkenklachten:

Direct een afspraak maken

Als u bekkenbodemklachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw verloskundige of huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet