Verzakking

Een verzakking kan meerdere oorzaken hebben. We onderscheiden een voorwand of blaasverzakking, een baarmoederverzakking, een achterwand of endeldarmverzakking. Een verzakking kan een zeurend gevoel geven in de onderbuik of in de rug. De klachten nemen vaak toe in de loop van de dag, bij lang staan en bij lopen.

Hoeveel problemen u ervaart hangt af van het soort klachten en de ernst van de klachten. Maar met name ook wat u niet meer kunt doen door de klachten. Met andere woorden wat zijn de gevolgen voor uw dagelijkse activiteiten.

Wanneer u te horen hebt gekregen van uw arts dat er bij u sprake is van een verzakking kunt u het advies gekregen hebben om bekkenbodemoefeningen te doen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut Anita Wessels richt zich allereerst op het uitleg geven en het voor u inzichtelijk maken hoe de spieren in de bekkenbodem functioneren. Daarnaast bestaat de behandeling uit oefentherapie voor de spierfunctie van de bekkenbodemspieren. De therapie is gericht op uw persoonlijke situatie en uw specifieke klachten.

Direct een afspraak maken

Als u verzakkingsklachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet