BPPD

BPPD staat voor benigne paroxysmale positieduizeligheid. Dit is een draaiduizeligheid die enkele seconden duurt en optreedt bij een plotselinge verandering van de stand van het hoofd (bukken, omhoog kijken, omdraaien in bed, gaan liggen in bed). Aan de ogen is vaak een nystagmus (snelle bewegingen van het oog) te zien. De klachten worden veroorzaakt door ‘steentjes’ of ‘kristallen’ die zwerven door het evenwichtsorgaan. BPPD is een onschuldige, maar hinderlijke aandoening.

Epley manoeuvre

Om u van uw draaiduizeligheid/BPPD af te helpen kan bij Fysiotherapie Hup & Boterenbrood de Epley manoeuvre worden uitgevoerd. Bij BPPD komen de in het evenwichtsorgaan losgeraakte kristallen terecht in een halfcirkelvormig kanaal. Door een repositie beweging (de Epley manoeuvre) gaan de kristallen uit het kanaal weer terug naar hun oorspronkelijke positie in het evenwichtsorgaan. Hierdoor verdwijnt de draaiduizeligheid.

Direct een afspraak maken

Als u duizeligheidsklachten heeft kunt u direct een afspraak bij ons maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Locatie De Binnenhof

Colijnstraat 38
8072 AW Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet