Medische training

Bij ons kunt u onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut fitnessen of revalideren en met hulp van een fysiotherapeut revalideren na een niet-aangeboren hersenletsel (neurorevalidatie).

FysioFitness

FysioFitness is fitness onder de deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Dit is met name bedoeld voor revalidatie na schouder-, knie-, heup- en lage-rugoperaties, bij langdurige rugklachten of om de conditie weer op te bouwen na een ziekteperiode.

U krijgt hierbij een trainingsschema dat de fysiotherapeut speciaal voor u maakt, zodat u ondanks uw beperking toch kunt sporten. FysioFitness kan hiermee een aanvulling zijn op uw therapie of revalidatie, maar we kunnen het ook preventief inzetten om te voorkomen dat klachten zich (verder) ontwikkelen.

Met de training vergroot u uw conditie en uw belastbaarheid. Hierdoor komt er een beter evenwicht tussen de belasting (wat het lichaam doet) en de belastbaarheid (wat het lichaam aankan). Het resultaat is dat de klachten afnemen en u uw conditie en het dagelijks functioneren verbetert.

Voordat de training begint, doen we eerst een individuele intake in één van onze praktijkvestigingen. Deze intake bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Hierdoor kunnen wij een inschatting maken van uw huidig lichamelijk functioneren en de beperkingen die daarmee samenhangen. Met die informatie stellen wij vervolgens een persoonlijk trainingsschema voor u op.

Neurorevalidatie

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals een beroerte, is erg vervelend en de gevolgen ervan kunnen u soms erg lang achtervolgen. Met neurorevalidatie leert u om zo snel mogelijk weer te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Onze fysiotherapeut helpt u hierbij met specifieke oefeningen en advies.

Bij een beroerte (CVA) of een neurotrauma kunt u in het algemeen wel vooruitgang boeken. Met neurorevalidatie kunt u snel weer de normale en gewenste functies en vaardigheden aanleren. Bij Parkinson, MS of in de chronische fase na een CVA is herstel meestal niet meer mogelijk. In deze gevallen leert u met neurorevalidatie uw huidige functies, vaardigheden en conditie zoveel mogelijk te behouden.

Naast de behandeling van de bovenstaande klachten kan neurorevalidatie ook helpen om functies en vaardigheden in allerlei situaties te leren toepassen.

Locatie Albertlaan

Albertlaan 16
8072 CJ Nunspeet
0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet