Ziektebeelden

Boterenbrood, praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en sportrevalidatie behandelt mensen met diverse klachten, aandoeningen en ziektebeelden. Een aantal ziektebeelden is in de onderstaande pagina’s toegelicht.

Ziektebeelden

Achillespeesklachten

De achillespees is de sterkste pees van het menselijk lichaam. Tijdens het sporten kan de achillespees echter wel overbelast raken, waardoor de volgende klachten kunnen ontstaan:

Lees meer...

Beroerte

Er is sprake van een beroerte als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling onderbroken wordt. Een beroerte wordt ook wel een stroke of een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd.

Lees meer...

CANS

CANS staat voor ‘complaints of the arm, neck and/or shoulder’, of in het Nederlands: klachten van de arm, nek en/of schouder. Er zijn zeer veel verschillende klachten, bijvoorbeeld het carpale-tunnelsyndroom. CANS treedt niet opeens op, maar ontwikkelt zich geleidelijk.

Lees meer...

COPD

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem.

Lees meer...

Enkelklachten

De enkel is het gewricht tussen het onderbeen en de achtervoet. Aan of bij dit gewricht kunnen diverse klachten ontstaan, zoals achillespeesklachten, verzwikking, verstuiking, fractuur (botbreuk), ruptuur (spierscheur), ontsteking, hielspoor, klompvoet of platvoet.

Lees meer...

Golferselleboog

Een golferselleboog (mediale epicondylitis) is een ontsteking aan de binnenkant van de elleboog. Deze ontsteking ontstaat doordat de buig- en onderarmspieren overbelast zijn en te hard aan de aanhechtingsplaats bij de elleboog trekken. Dit veroorzaakt een zeurende en chronische pijn.

Lees meer...

Heupklachten

Het heupgewricht is een kogelgewricht en vormt de schakel tussen het bekken en het bovenbeen. Klachten in of rond de heup kunnen daardoor pijnlijk zijn en een patiënt enorm beperken.

Lees meer...

Overbelasting

Bij overbelasting is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid verstoord. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn:

Lees meer...

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor veel verschillende gewrichtsaandoeningen, waarvan artrose en artritis de meest voorkomende vormen zijn.

Lees meer...

Rugklachten

De rug is een complex geheel, met onder andere vele wervels en tussenwervelschijven. Rugklachten ontstaan vaak in de onderrug (lage-rugklachten) en door overbelasting.

Lees meer...

Locatie Albertlaan

Albertlaan 16
8072 CJ Nunspeet
Telefoon: 0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
Telefoon: 0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet