Revalidatie na nieuwe heup of knie

Per jaar krijgen in Nederland 25.000 mensen een nieuwe heup en 18.000 mensen een nieuwe knie. Meestal kiest iemand voor zo'n operatie vanwege slijtage van het kraakbeen (artrose).

Een Totale Heup Prothese (THP) of Totale Knie Prothese (TKP) is een vervanging van uw eigen gewricht. Bij een Totale Heup Prothese (THP) of Totale Knie Prothese (TKP) is het belangrijk om de juiste begeleiding te krijgen.

Revalideren onder professionele begeleiding

Het advies is daarom om na ontslag uit het ziekenhuis te revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bij ons werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiƫnten na een totale heup- of knieoperatie. Aan de hand van een intake en in overleg met uw orthopedisch chirurg stellen wij een behandelplan op dat is afgestemd op uw situatie.

Onderzoek wijst uit dat het goed is om intensief en vlot na een heup- of knieoperatie te starten met oefeningen. Het doel van de revalidatie en de oefeningen is om ervoor te zorgen dat u weer optimaal kunt functioneren in uw dagelijks leven.

De therapie zal aanvankelijk plaatsvinden bij u thuis, waarbij de aandacht op dat moment met name gericht is op zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk hierbij aan looptraining met krukken/rollator, traplopen, in en uit bed komen et cetera.

Het vervolg van uw revalidatie bestaat uit een oefenprogramma gericht op onder andere:

  • Stabiliteit- en coƶrdinatietraining
  • Spierversterkende oefeningen
  • Mobiliteitsverbetering van het gewricht
  • Looptraining
  • Voorbereiden op eventuele sportsituaties

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en de behandelingen zullen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Locatie Albertlaan

Albertlaan 16
8072 CJ Nunspeet
Telefoon: 0341 - 257406

Locatie Zorgplein De Enk

Stationsplein 18
8071 CH Nunspeet
Telefoon: 0341 - 254444

FysioFitness-vestiging

Movifit
Bergakkerweg 14
8071 CE Nunspeet